Wat is technische SEO?

This blog published on: 08 April, 2022 | 19:18

Technische SEO en de optimalisatie van een website

SEO staat voor Search Engine Optimization. Een term en vak apart. Om te begrijpen wat Technische SEO inhoudt, is basiskennis over SEO op zijn plaats. SEO kent namelijk twee kanten. Een on-page SEO kant en Technische SEO. Ik ga het vandaag hebben over de Technische SEO en wat het is. Ik geef een paar tips om uw inzicht te geven in technische SEO.

Technische SEO is het versterken van uw website aan de achterkant, de backend. Het google algoritme heeft namelijk zijn punten waar het oplet bij het crawlen van een website. Onderstaande enkele punten die belangrijk zijn de technische SEO voor een website.

 • Websitesnelheid
 • ALT attributen gebruiken is een must
 • Google Crawl & Google Search Console
 • Linkbuilding
 • Websitesnelheid

  Het is belangrijk om een website zo snel mogelijk te laten functioneren. Weinig mensen hebben het geduld om lang te wachten op het renderen van een site. Tegelijkertijd trekt het aanzien en autoriteit naar beneden. Voor webshops kan het zelfs tot omzetverlies leiden. Hoe zorg je voor een snellere website? U kunt plug-ins die u niet actief gebruikt verwijderen dit zorgt voor een lagere aantal verzoeken aan uw server wat resulteert in een snellere website. Het uploaden van afbeeldingen is een mooie manier om een site visueel mooier te maken. Echter is het belangrijk dat deze worden geoptimaliseerd zodat de grote van de afbeeldingen worden verkleind. Een laatste voorbeeld is het instellen van Lazy load. Hierdoor worden eerst de belangrijke (direct zichtbare) elementen geladen en worden de andere elementen die niet gelijk zichtbaar zijn later ingeladen. Voor een bezoeker geeft dit een prettigere gebruikerservaring.

  ALT attributen gebruiken is een must

  Google leest alle informatie op uw landingspagina. Bij een afbeelding is altijd een meta data te vinden. Deze moet u optimaliseren. Google herkent namelijk wanneer een afbeelding over eten gaat. Het kan echter niet het verschil zien tussen een pak boter en kaas. Daarvoor is het belangrijk om de Alt-tag in te vullen met de juiste informatie.  Zo scoort de pagina beter op google afbeeldingen. Google laat vooral afbeeldingen zien bij een zoekopdracht over shop pagina’s en lokale zoekopdrachten. Tevens is het belangrijk om de juiste fotoafmeting te gebruiken voor een landingspagina. Deze afmetingen kunnen verschillen per landingspagina. Ook is het raadzaam om de bestandsnamen te wijzigen in het zoekwoord waarop de website gevonden wil worden.

  Google Crawl & Google Search Console

  Wanneer de website online is, laat je hem crawlen. Crawlen is niks anders dan dat google de website leest. Bij elke nieuwe landingspagina dient je de website in te voeren in google search console. Dit kan je ook automatisch doen door middel van een plugin zoals Rankmath. Wanneer Google de website heeft gecrawld wordt hij opgenomen door het Google algoritme. Om het crawlen te optimaliseren is een sterke linkbuilding een must. Hierdoor snapt Google beter waar de website overgaat en is de betrouwbaarheid hoger.

  Punten bij het crawlen waar Google op let
  – uw sitemap
  – Robot.txt stad
  – Linkbuilding structuur

  Linkbuilding

  In het vorige kopje hebben wij het gehad over het laten crawlen van de website. Door dit te optimaliseren wordt een goede infrastructuur verwacht door middel van linkbuilding. Bij linkbuilding wordt een landingspagina intern gelinkt met een andere landingspagina. Een voorbeeld is dat een CTA voor contact wordt gelinkt met de FAQ-pagina voor vragen over klantenservice. Op deze manier is elke pagina met elkaar aan het communiceren. Ga hiervoor wel op zoek naar de juiste woorden om te linken.

  Met bovenstaande punten komt de basis van technische SEO al een eind. In onderstaande video heb ik nog extra tips toegevoegd.

   

   

   

Meer lezen

Onderstaand kunt u meer lezen over mijn geleerde punten tijdens de Minor Digital Marketing op Fontys hogescholen Tilburg.

Interesse? Laten we een meeting inplannen!

Wilt u mij beter leren kennen? Laten we afspreken!
Onderstaand kunt u uw gegevens achterlaten.

Kom in contact

@ 2022 All Copyright Reserved