Eindhoven sport

This blog published on : 08 April 22 | 21:00

Project doel

De beschikbare data van verschillende platformen samenvoegen tot een strategie waarmee de hoofdvraag beantwoord kan worden. De hoofdvraag luid: “de klantreis van de incidentele verhuur van de sportaccommodaties van Eindhoven Sport te verbeteren”. Door bijvoorbeeld te kijken of je bijvoorbeeld een bepaalde wijk anders kan behandelen dan andere wijken. Uiteindelijk moet het leiden tot een strategie met bijbehorende content. Verder zou Eindhoven ook graag nieuwe inzichten krijgen over de website om te kijken hoe bezoekersgedrag geoptimaliseerd kan worden.

Project overview

Voor Eindhoven Sport ben ik samen met mijn projectgroep gaan kijken naar de mogelijkheden voor de incidentele zaalverhuur van Eindhoven Sport. Mijn leerdoelen SEO en Python heb ik doormiddel dit project verder vorm kunnen geven. Onderstaand zou ik terugblikken op het verloop van het project, uitdagingen en het advies. Het begin van het project Eindhoven Sport verliep soepel. Zo hebben we als groep een brainstorm gedaan waarin we mogelijke belangrijke aspecten gingen opschrijven om zo een beter beeld te krijgen van de opdrachtgever. Na de opstart van het project hebben we de benodigde data aangevraagd om zo ons onderzoek via verschillende kanten te kunnen benaderen. Hier hadden we echter iets meer moeite mee aangezien de data soms niet direct beschikbaar was. Soms hadden we dan even het gevoel of we stil stonden wachtende op de benodigde data. Gelukkig ontvingen we alle data uiteindelijk en hebben we via Python data opgeschoond en hebben we de data overzichtelijk gemaakt voor de opdrachtgever. Door ons onderzoek breed aan te pakken hebben we de opdrachtgever op meerdere aspecten kunnen ondersteunen/adviseren. De opdrachtgever gaf aan dat ze graag nog eens met ons zouden willen zitten om te kijken naar hoe ze het verder kunnen toepassen binnen Eindhoven Sport. Onderstaand is er een presentatie* toegevoegd om een beter inzicht te geven in het uiteindelijke advies aan Eindhoven Sport.

*niet de volledige presentatie is toegevoegd in verband met gevoelige data. Docenten die vallen onder de getekende NDA kunnen volledig toegang vragen bij m.vanwijnen@student.fontys.nl .

Take aways

Actieve wijken anders benaderen dan non-actieve wijken
Opschonen van data is van groot belang voor betrouwbaarheid onderzoek
Advies omzetten naar actieplan wordt erg gewaardeerd door opdrachtgever

Behaalde leerdoelen

01

Data bruikbaar maken via Python

02

Website analyse (SEO) gemeente Eindhoven Sport

03

Actieplan maken op basis van bevindingen

Interesse? Laten we een meeting inplannen!

Wilt u mij beter leren kennen? Laten we afspreken!
Onderstaand kunt u uw gegevens achterlaten.

Kom in contact

@ 2022 All Copyright Reserved