Leerdoel SQL

This blog published on: 07 April, 2022 | 00:12

Introductie

SQL is een standaardtaal voor een relationeel databasemanagementsysteem. Hier kun je gebruik van maken door specifieke dingen te bevragen en eventueel aan te passen. Daarnaast kan het met vrijwel alle moderne relationele database producten worden gebruikt.
Terugkomend op mijn leerdoel is dit enorm interessant als er wordt gewerkt met verschillende databases. Het filteren, aanpassen en bevragen binnen een database is enorm belangrijk om tot inzichten te komen.

Leerdoel

Mijn leerdoel is om de taal SQL te beheersen door gegevens makkelijk uit een database te kunnen halen en te kunnen begrijpen.
Mijn hoofdvraag luidt: Aan het einde van dit semester wil ik SQL beheersen door gegevens makkelijk uit een database te kunnen halen/scheiden.

 

Hoe ga ik mijn leerdoel behalen

Ik wil mijn leerdoel behalen doormiddel van Datacamp en YouTube. Het is enorm belangrijk om eerst theorie ervaring op te doen voordat ik daadwerkelijk projecten kan uitvoeren. Naast het behalen van cursussen wil ik mij dus gaan focussen op online te vinden cases. SQL is ongeveer overal te vinden en wordt voor verschillende uitingen gebruikt

 

Heb ik mijn leerdoelen behaald?

Tijdens mijn Minor ben ik bezig geweest met SQL en heb ik certificaten behaald. Echter had ik geen opdrachtgever waar ik actief bezig kon zijn met SQL. Hierdoor had ik met dit leerdoel meer moeite om SQL in de praktijk toe te passen. Ik heb dit gat proberen op te vangen door een tuturial te volgen voor Corona vaccinacties over de wereld. Dit vond ik erg interessant om te doen.  Terugkijkend op mijn leerdoelen denk ik dat ik SQL positief heb afgesloten. Alleen denk ik dat ik er meer uit had kunnen halen als ik het actief kon toepassen op het project van een opdrachtgever.

 

Behaalde certificaten:

Meer lezen

Onderstaand kunt u meer lezen over mijn geleerde punten tijdens de Minor Digital Marketing op Fontys hogescholen Tilburg.

Interesse? Laten we een meeting inplannen!

Wilt u mij beter leren kennen? Laten we afspreken!
Onderstaand kunt u uw gegevens achterlaten.

Kom in contact

@ 2022 All Copyright Reserved