Leerdoel Python

This blog published on: 07 April, 2022 | 00:08

Introductie

Python is een taal die veel wordt gebruikt bij grote bedrijven. Python maakt het mogelijk om grote getallen data te analyseren.  Hierdoor is het erg interessant wanneer er veel data beschikbaar is. Voor een van mijn projecten Eindhoven sport hebben wij een dataset ontvangen. Tijdens mijn Minor wil ik dan ook graag met Python aan de slag om data te kunnen analyseren doormiddel van Python.

 

Leerdoel

Mijn leerdoel voor Python is het kunnen analyseren van data doormiddel van Python. Vanuit het analyseren wil ik instaat zijn om de data om te kunnen zetten in duidelijke adviezen voor een partij zoals Eindhoven sport. Het leerdoel wil ik behalen voor het einde van het project Eindhoven sport. Op lange termijn zou ik een schakel willen kunnen zijn tussen een data analist en bijvoorbeeld de afdeling marketing. Hiervoor is het belangrijk dat ik een duidelijke basis heb over Python

 

Hoe ga ik mijn leerdoel behalen

Ik wil mijn leerdoel behalen doormiddel van Datacamp en YouTube. Op Datacamp zijn verschillende courses voor Python. Mijn doel is om verschillende courses te halen via Datacamp. Verder wil ik aan de slag gaan met Python voor de gemeente Eindhoven. Zo probeer ik de theorie die ik leer via Datacamp en Youtube gelijk toe te passen met een project.

 

Heb ik mijn leerdoelen behaald?

Ik heb tijdens de Minor veel geleerd over Python. Zo heb het project ook toegepast binnen Eindhoven Sport.  Hierin heb ik veel nieuwe inzichten behaald en heb ik de data via een gestructureerde manier zichtbaar weten te maken voor Eindhoven Sport. Mijn uiteindelijk doel was het kunnen adviseren op basis van de verkregen data. Ik zie mezelf namelijk graag meer strategisch gericht dan enkel de data kant. Hierin was mijn leerdoel om de schakel te zijn tussen de ‘harde’ cijfers en tussen de marketeers. Dit heb ik dan ook meegenomen in mijn volledige afwerking aan het project. Zo heb ik de verkregen inzichten via Python omgezet in duidelijk adviezen en heb ik een CMS-systeem toegepast voor Eindhoven Sport. Hierin staan actiepunten op basis van de bevindingen.
Eindhoven Sport was erg te spreken over het praktischer van de bevindingen en waren erg blij met een omgeving waar alle actiepunten direct zichtbaar voor ze staan.

Nu ik een langere periode heb gewerkt in Python voor het onderzoek is voor mij bevestigd dat ik liever de schakel wil zijn tussen de partijen dan dat ik echt de data zou opschonen/schrijven. Wat mij veel meer trekt is de verbanden zoeken in gedrag van bezoekers met ondersteunende data en hier een plan voor maken.

Samenvattend ben ik erg tevreden met de behaalde resultaten omtrent mijn leerdoel Python. Een tweede bevestiging komt vanuit Eindhoven Sport dat ook graag nog eens wil zitten na de zomervakantie om te kijken hoe ze dit nu verder kunnen gaan toepassen.

 

 

 

Behaalde certificaten:

 

Meer lezen

Onderstaand kunt u meer lezen over mijn geleerde punten tijdens de Minor Digital Marketing op Fontys hogescholen Tilburg.

Interesse? Laten we een meeting inplannen!

Wilt u mij beter leren kennen? Laten we afspreken!
Onderstaand kunt u uw gegevens achterlaten.

Kom in contact

@ 2022 All Copyright Reserved